Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

 


Než se dám přímo k tématu, řeknu jen pár vět které dokreslí můj postoj. 
2 roky před tím než přišel covid, jsem řekl, že se blíží období, které se dotkne všech bez ohledu na postavení, bez ohledu na to zda člověk je či není věřící. Mnozí mne tehdy nazývali strašpytlem, hraním si na posla špatných zpráv atd. Když pak přišel covid, byli překvapeni. Já ne. Tim co následovalo, se někteří hroutili(energetická krize, atd). Když do toho ještě přišla válka na Ukrajině, tak se mne někteří začali ptát jak to, že jsem to věděl. 
A když jsem řekl, že od Boha a vidění co jsem měl, tak někteří to vzali normálně, někteří nevěřili, někteří se tomu smáli. A to je v pořádku. Každý má nárok na svůj názor. Ale bylo na skoro každém vidět, že vnímají, že to co jsem řekl, se opravdu děje. Taky viděli a vidí, že já jsem i nadále naprosto v klidu. Kdežto mnozí jiní buď jen brblají, nadávají na vládu, že se nestará (a je jedno zda současná či předchozí). Nebo se ukázali jaká je jejich orientace. Jak čtou informace, které se k nám všem dostávají. A to vše je teprve začátek .To by na úvod stačilo.
A co že je horší? Konflikt na Ukrajině nebo ten v Izraeli? Lidsky jsou oba špatně. Je to šílené, že nyní v 21 století stále platí, že je mezi námi nenávist, závist, zloba, zášť, touha ovládat jiné, ...
Když začal konflikt na Ukrajině, doufal jsem, že to bude na chvíli a vše se urovná. Ale opak je pravdou. Už to trvá přes 600dni a konec v nedohlednu. Za tu dobu jsem tam přišel o 3 známé s kterými jsem spolupracoval. A jsem hrdý, že jsem je mohl znát a že hrdinně padli při obraně své země a svých blízkých. Dále dva další, kteří jsou doživotně mrzáky. Oba přišli o nohu. Jeden po výbuchu miny, druhý díky minometu.
Osobně jsem na straně Ukrajiny a modlím se za to, aby tam utichly zbraně a začala jednání nebo aby svět dal Ukrajincům tolik zbraní aby mohli opravdu začít tlačit a útočit na ruské jednotky a vyhnat je ze své země zpět do jejich a tam aby zůstali.
Když teď vybuchl prach i mezi Izraelem a Palestinci, byl to šok. Čekal jsem opravdu mnohé, ale že další konflikt plně vojenský vypukne v této oblasti, jsem nečekal a nejen já. Šílenější však je, jak začal a jak probíhá. Na rovinu říkám, že z tohoto konfliktu mám mnohem větší obavy než z Ukrajinského. 
A proč? Je to jednoduché. A není to jen můj názor. Podobný sdílí dost dalších lidí ať křesťanů, Židů či nevěřících nebo nějak věřících. A je to i názor uznávaných ekonomů a byznysmenů. Vidím totiž v tomto případě mnohem větší pravděpodobnost, že se tento konflikt může ne ze dne na den, ale z hodiny na hodinu změnit opravdu v 3 světovou nebo dokonce v Armagedonskou bitvu. A zejména pokud by měla nastat Armagedonska bitva, tak bychom se všichni mohli rovnou loučit s tímto světem a vším co zde prožíváme. A Armagedon není popisován jen v Bibli, kterou mají někteří za knihu pohádek. Popsali ji docela přesně a ještě hrůzněji i mnozí starověcí věštci ale i mnozí z doby středověku i novověku. Takže to asi nebude jen nějaké bububu. Ale reálná hrozba, která jednoho dne nastane ať se nám to líbí nebo nelíbí. A ať tomu věříme či nevěříme.
A v čem je rozdíl mezi těmito konflikty a co mají naopak společné?
Rozdíly:
V případě Ukrajina x Rusko napadl silnější stát slabší s cílem údajně jen eliminovat fašismus v dané zemi a ochránit svou menšinu zde žijící. A měl trvat 3 dny, jak to měli pánove Putin a spol naplánované. A možná by jim to i vyšlo kdyby se jim hned z počátku podařilo obsadit Kyjev. To se nestalo. Ukrajinci se začali bránit. A možná by v tom byli a zůstali sami. Avšak pan Putin prohlásil o dva dny později, že Rusko má nárok chtít a uplatnit vliv jaký měl po 2.VV. A tehdy začala opravdu změna. Do té doby to bylo jen o Ukrajincích a Rusech. Nyní si však mnohé státy, které zažili vliv Ruska uvědomili, že když Ukrajina padne, Rusko půjde dál a kdoví kde se bude až chtít zastavit. Zda na Slovensku, Polsku, Rumunsku, Maďarsku nebo až v Berlíně jako na konci 2.VV. A začali nejen tyto státy Ukrajině pomáhat zbraněmi. A to se děje doteď. Situace je tam však taková, že Rusové nejsou schopni po celé linii útočit a tam kde útočí, tak se střídavými úspěchy a neúspěchy. A to samé Ukrajina. Její ofenziva se zastavila, protože nemá tolik zbraní, aby mohla přes ruskou obranu projít. Rusko i Ukrajinu to stojí neuvěřitelné obětí a o financích ani nemluvím. Jenže v Rusku platí zatím to samé co za 2.VV. NÁS MNOGO. A nehledí na oběti. Propaganda hlásá, že Rusko nesmí prohrát protože jej chtějí ostatní státy zničit a lidé tomu věří nebo nezbývá jim než oficiálně věřit, aby neměli problémy. Ti co mohli a stihli utekli pryč, aby se zatažení do bojů vyhnuli. Ostatní doufají, že snad přežijí. Ať celí nebo jako mrzáci.
V případě Palestina x Izrael je to trochu jinak. A ne trochu ale dost jinak. Od začátku co stát Izrael opět vznikl, tak bojuje o přežití. A zatím úspěšně neboť stále existuje. A na rozdíl od okolních zemí jako je Palestina, Sýrie, Jordánsko, atd je považována za ekonomickou i vojenskou velmoc. Má kvalitní výstroj, výzbroj i výcvik vojska. Má po těch bitvách a válkách i respekt okolí a mnohé státy s ním uzavřeli mírovou dohodu, která funguje a je oběma stranám k užitku. Palestinci jsou jako národ neurčití. Nejsou původními obyvateli, ale sestěhovanými a imigranty z nejrůznějších oblastí a zemí blízkého východu. A ani název Palestina není možné doložit nebo odvodit od původních obyvatel tzv. Pelištejců. Ti jako národ už dávno neexistují. Ani jejich písmo ani nějaké historické památky či rukopisy.
Palestina jako uskupení je ovládaná dvěmi uskupeními a jedno je lepší než druhé. A obě spojuje jediná myšlenka. Tou je zničit a vyhladit Izrael jako stát i národ z dané oblasti. A nejsou jediní. Ten samý cíl má i Írán, který je podporuje zbraněmi, výcvikem i financemi.
Co z toho vyplývá? Kterého z těchto konfliktů se bát více? Osobně mně víc trápí konflikt s Izraelem. A to jak z duchovního tak i fyzického hlediska. Věc se má tak a víme to všichni, že media jsou nyní zaplacena hlavně informacemi o násilí na Palestincích, kde Izrael v Gaze začíná likvidovat jejich vůdce a bojovníky. Problém je, že jsou v podzemí. A podzemí navazuje na civilní domy, školy, nemocnice. A pokud chce Izrael zlikvidovat podzemí nezbývá než kombinovat útoky po zemi s útoky ze vzduchu. A je jasné, že když bomba spadne na místo kam má, tak se propadnou stropy podzemí. A jelikož už předtím tam byl vybudován tunel, nemá ty domy v okolí co držet a spadnou. To se nedá nic dělat. Na druhou stranu je třeba brát v potaz, že Izrael většinou upozorní kam a kdy zhruba chce zaútočit. Takže kdo by chtěl někam zmiznout, vždy možnost má. Pokud mu to ovšem Hamás dovolí.
Mnohé taky asi vede k přemýšlení proč okolní arabské státy nechtějí Palestince k sobě vzít. Je to jednoduché. Kamkoli vlezli ať legálně nebo nelegálně, vždy to působí velké problémy danému státu. V Jordánsku to vedlo k tomu, že chtěli svrhnout tehdejšího krále. Naštěstí se jim to nepovedlo. A než by se nechali zabít, tak raději utekli všichni ( údajně nejméně 50t) zpět do oblasti Gazy a jiných zemí.
Dalším problémem je mnoho islám vyznávajících v celém světě. A nedělám si iluze, že to byly všichni jen ekonomičtí utečenci. Tipuji, že je mezi nimi i mnoho tzv spících buněk, což jsou bojovnici připraveni na povel kdekoli, kde se nacházejí zaútočit nebo jiným způsobem vyvolávat nepokoje.
A to je hlavní důvod proč mám z tohoto konfliktu větší obavy. Protože tento se díky těmto spáčům může ze dne na den rozšířit minimálně na skoro celou Evropu, ale i Ameriku. Tim by začala opravdu natvrdo občanská válka ve skoro celém světě a bez problémů by přerostla v plnohodnotnou válku díky toho, co učí islám.
A jelikož jsou Írán a Rusko v spojení a podporují se, nepochybuji, že by toho Rusko okamžitě využilo k finálnímu útoku na Ukrajinu. V tu chvíli kdy by začaly tyto nepokoje, by se každý stát snažil starat hlavně sám o sebe, aby zklidnili situaci a na Ukrajinu, ale i Izrael by neměli ani chuť ani náladu starat se ještě o ně. A je tu ještě Čína, kterou někteří podceňují. Ale i ta je na tom vojensky i lidsky hodně silná. Kdyby se ta do toho všeho zamíchala ve své oblastí naplno, byl by to opravdu už celosvětový a mám obavu, že jeden z posledních ne li poslední vojenský konflikt tohoto světa. 
Záleželo by pak už jen na tom, co by se dělo v Izraeli a Gaze. Zda by se Izraeli podařilo v co nejkratším čase zlikvidovat vše co potřebuje, než by se zapojily proti němu i další islám vyznávající státy a dospělo to k tomu, jak zpívá jedna Izraelská zpěvačka ve své písni: "... až Izraeli nezbyde než modlitba a víra v Boha, až bude obklíčený a nikdo se ho nezastane, tehdy zasáhne naposledy Bůh a zničí všechny jeho protivníky a přijde se svým královstvím.

Komentáře

  1. Vidím to naprosto stejně. Německo bylo příliš vstřícné a jejich vláda sitaci podcenila. Teď je již pozdě a časem vzniknou chalífáty, které budou stále mocnější a nebezpečnější. Kdo se zajímá o historii, už ví, že lidstvo nepřekvapí a že je nepoučitelné. Vždycky to dopadne stejně, zejména odejde-li poslední generace, která předchozí válku zažila. Nyní nás -resp.celou Evropu - čeká náboženský střet, který je nebezpečnější než boj o území. Modleme se,aby nase děti nepotkal osud nejstatečnějšího národa na světě - Izraele.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Velikonoční pouť