Rozhodování

 


Jan 1,35-39


Den předtím Jan Křtitel Ježíše pokřtil. Bůh ho potvrdil. Nyní opět vidí Ježíše jít kolem. Upozorňuje své učedníky na Něj. Ti se rozhodnou jít za Ježíšem. Jan jim v tom nebrání. Nevidí v Něm konkurenta. Naopak tuší, že jeho služba(Jana Křtitele) je u konce. Jan věděl, že má být tím, kdo Izraelce na příchod Ježíše má připravit skrze hlásání pokání a křest vodou. Taky věděl, že Ježíš nebude křtít jen vodou. Věděl, že Ježíš bude Ten, kdo křtí a dává Ducha Svatého pro skutky víry, službu církvi a světu.

Ježíš když učedníky přicházející k němu viděl se zeptal, co chtějí. Odpověděli, že by chtěli vědět, kde bydlí, aby Ho mohli i jindy najít a učit se od Něho. Z učedníků Janových se mění na učedníky Ježíšovi. Odpověď, kterou jim Ježíš dává je sice šokuje a znervózní, přesto zůstávají s Ním. Následují Ho, říkají o Něm dalším.

Byla by i naše odpověď stejná? Stali bychom se i my IHNED učedníky? Kdybychom byli Janem, jak bychom vnímali Ježíše? Stejně jako Jan nebo jako starší a učitelé Izraele? Chceme vůbec sloužit? A pokud ano, jsme připraveni přijmout jakoukoli službu?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť