Exodus 36

Židům 12:1-4

Nesmírné je množství těch, kteří se na nás dívají! Odhoďme proto všechno, co by nás mohlo zatěžovat, hřích, do kterého se člověk snadno zaplete, a vytrvale běžme o závod, který je nám určen. Mějme oči upřeny na Ježíše: od něho naše víra pochází a on ji vede k dokonalosti. Místo radosti, která se mu nabízela, vzal na sebe kříž a nic nedbal na urážky; nyní sedí po pravé straně Božího trůnu. Myslete na toho, který snesl, když mu hříšní lidé prudce odporovali, abyste neumdlévali a vnitřně neochabovali. Vždyť jste v boji proti hříchu ještě nekladli odpor až do krve. 

Tyto verše nám dávají jistotu a povzbuzují, že věříme v Boha živých. Že se smrti ani utrpení není třeba bát. S Boží pomocí to zvládli jiní a proto to můžeme když budeme chtít zvládnout i my. Jen je třeba se dívat jen před sebe. Zapomenout a nechtít dělat a vymýšlet nějaké zkratky a úlevy, jak my lidé máme ve zvyku. Jen díky těmto našim zlozvykům pak často zjišťujeme pozdě, že jsme si něco nezlehčili, ale naopak, že jsme to pěkně zpackali.

Proto se rozhodněme a dělejme to stejně jako Ježíš. Otevřme se naplno Duchu Svatému, Jeho darům, Jeho vedení. O ví nejlépe co skrze nás chce a může s minimem naší námahy vykonat a oslavit Ježíše a Boha Otce.

A pokud dojde na to, že by nás vystavil situaci, kdy bychom byli nuceni vydat svědectví nebo prožít protivenství jakéhokoliv druhu i tehdy si můžeme být jisti, že On je s námi a chce skrze nás jednat nebo nás připravit na ještě náročnější úkol. Nebo skrze utrpení nám pomoci k rychlejší cestě do našeho pravého domova, který je v nebi.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť