Exodus 32.

Čtení

Židům 10:26-31

Jestliže svévolně hřešíme i potom, když jsme už poznali pravdu, nemůžeme počítat s žádnou obětí za hříchy, ale jen s hrozným soudem a ‚žárem ohně, který stráví Boží odpůrce‘. Už ten, kdo pohrdne zákonem Mojžíšovým, nedojde slitování a propadá smrti na základě svědectví dvou nebo tří svědků. Pomyslete, oč hroznějšího trestu si zaslouží ten, kdo zneuctí Božího Syna a za nic nemá krev smlouvy, jíž byl posvěcen, a tak se vysmívá Duchu milosti. Vždyť víme, kdo řekl: ‚Já budu trestat, má je odplata.‘ A jinde: ‚Pán bude soudit svůj lid.‘ Je hrozné upadnout do ruky živého Boha.


Přichází napomenutí a varování. I to je důležité. I to potřebujeme slyšet. Ne proto, abychom se báli nebo padli do deprese, ale z důvodu toho, abychom si znovu připomínali a byli vděčni za to co nám Pán Ježíš vybojoval skrze svou smrt a vzkříšení.

Znám pár lidí, co odešli od víry. O některých občas slyším, ale o některých nevím absolutně nic. A nejsou to zrovna nejlepší zprávy. Zejména tehdy jsem z toho nesvůj, když slyším, že se přiklánění až ke konání zla. A to je to varování, na které je kladen v tomto textu důraz.

Každý z nás lidí je odsouzen zákonem(Desaterem), protože nejsme nikdo schopen ho plnit jako celek. A kdo si troufne říct opak, klidně ho nazývám lhářem, protože tomu tak je. Každému z nás je ale skrze Krista nabízeno smíření. Ale kolik z těch, kdo ten hlas lásky Boží zaslechne přijme? A uvědomujeme si i my sami i v tomto svou odpovědnost? Ano, i my v tomto neseme odpovědnost. Čím? No přece tím, jaké je svědectví našeho života. Zda lidem ukazujeme, že vyznáváme jiné priority a těmi se i řídíme. Nebo žijeme stejně jako ostatní jen v neděli, na Velikonoce a Vánoce si zajdeme do kostela či jinam poslechnout kázání k danému dni se vztahující.

Chceme jednou stanout před Bohem a dozvědět se, že Mu patříme, že jsme byli věrní nebo chceme v budoucnu žít absolutně od Boha vzdáleni, odděleni bez možnosti změny? Rozhodnutí je na nás. To za nás nikdo neudělá. Čas na to máme. Ale jen do konce svého žití. A to nikdo z nás neví jak dlouho tu ještě bude. Proto se rozhodněme co nejdřív.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť