Exodus 30

Čtení

Žd 10,19-25 Vytrvat ve víře!

Protože Ježíš obětoval svou krev, smíme se, bratří, odvážit vejít do svatyně cestou novou a živou, kterou nám otevřel zrušením opony – to jest obětováním svého těla. Máme-li tedy tak velikého kněze nad celým Božím domem, přistupujme před Boha s opravdovým srdcem a v plné jistotě víry, se srdcem očištěným od zlého svědomí a s tělem obmytým čistou vodou. Držme se neotřesitelné naděje, kterou vyznáváme, protože ten, kdo nám dal zaslíbení, je věrný. Mějme zájem jeden o druhého a povzbuzujme se k lásce a k dobrým skutkům. Nezanedbávejte společná shromáždění, jak to někteří mají ve zvyku, ale napomínejte se tím více, čím více vidíte, že se blíží den Kristův.


Ano, skrze svou oběť nás Pán Ježíš nejen smířil s Otcem, ale zrušil i oponu velesvatyně(roztrhla se vejpůl), kam mohl pouze velekněz. Od té chvíle je velesvatyně přístupná každému, kdo přijal Ježíše Krista za Spasitele. Proto můžeme před Boha skrze modlitbu přistupovat, ve víře se odvážně modlit nebo i ve víře a skrze víru konat skutky víry stejně jako první apoštolové a samotný Pán Ježíš.

Dívejme se na sebe tak, jak nás vidí Bůh. To je čisté, obmyté, ospravedlněné a svaté. Ano takto nás Bůh vidí a chce abychom tomu podřídili svůj život, své jednání, své myšlení. Je to velmi zvláštní a občas s tím bojuji sám, když mám věřit, že i přes to jak jsem tvrdý a nepoddajný, mne Bůh takto opravdu vidí a přijímá. Ale On to ve svém slovu řekl a proto je to pravda i kdyby ten zlý útočil sebevíc. Ano přesně pro tyto chvíle to Bůh připravil. Chce, abychom ve chvílích zkoušek a pokušení mohli toto vyznávat, takto posilovat svou víru, když pochybujeme.

A stejně tak je důležité scházet se s ostatními. Ať k velkým bohoslužbám nebo domácím setkáním. Jen těmito způsoby a vlastním čtením Bible a meditací nad jejím slovem, sdílením s ostatními poznáváme, že jsme na tom obdobně jako druzí. Ale můžeme čerpat z jejich kladných zkušeností, když se jim podařilo ve zkoušce či pokušení obstát nebo je naopak svým svěděctvím můžeme povzbudit my sami. Cílem přece je, abychom byli co nejvíc jednotni, podpírali a povzbuzovali jeden druhého. Tím zcela naplníme Zákon Kristův, přikázání lásky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť