Exodus 27.

Židům 9:24-28

Vždyť Kristus nevešel do svatyně, kterou lidské ruce udělaly jen jako napodobení té pravé, nýbrž vešel do samého nebe, aby se za nás postavil před Boží tváří. Není třeba, aby sám sebe obětoval vždy znovu, jako když velekněz rok co rok s cizí krví vchází do svatyně; jinak by musel trpět mnohokrát od založení světa. On se však zjevil jen jednou na konci věků, aby svou obětí sňal hřích. A jako každý člověk jen jednou umírá, a potom bude soud, tak i Kristus byl jen jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých; po druhé se zjeví ne už kvůli hříchu, ale ke spáse těm, kdo ho očekávají.


Nebe a země. Dvě různá místa pro žití. Zemi známe, zde žijeme. Proto si i skoro vše zde dokážeme představit, vysvětlit, pochopit. Ale pouze skoro vše. Většina Lidí má problém, když přijde na hřích v lidském životě a Bůh. Je pro ně těžko pochopitelné až nepochopitelné, že by pokud Bůh existuje je nepřijal, když se přece chovají slušně, spořádaně. Nedělají nic zlého. Snaží se i pomáhat. A proto by je Bůh měl přijmout určitě, ale ty, kdo se tak eticky nechovají, by měl odsoudit. Odvolávají se na desatero, které dodržují nebo ho aspoň respektují a snaží se dle něj chovat. A právě to je kámen jejich pádu a úrazu. Neboť v desateru je jasně řečeno nejen, jak se mají k sobě lidé chovat, ale a tím desatero začíná: "mají věřit v Boha celou svou bytostí i všemi svými smysly". A to se pro změnu zase jim nechce, protože by je to omezovalo, atd.

A přitom to není nic těžkého, nic omezujícího. Naopak až s vírou v Ježíše člověk pozná, co je opravdová svoboda, opravdu plný život, opravdová spravedlnost. Protože právě proto Ježíš na zem přišel jako člověk, aby nám ukázal tuto novou možnost a otevřel cestu, kterou můžeme jít. Neboť jen On byl nevinný a přesto zemřel a vstal z mrtvých. Neboť jen On i vystoupal zpět do nebe k Bohu a je veleknězem, který se za nás přimlouvá, očišťuje nás od hříchu, posiluje a dává nám vidět i jít tou cestou života, která je pro nás ta nejlepší.

Poprvé přišel jako člověk a služebník, který si prošel soudem, utrpením a poznal i smrt. A byl slavně vzkříšen a vzat zpět do nebe. Podruhé už přijde jako Boží král a soudce, který ty, kdo v něho věří vezme k sobě do svého království. Ostatní odvrhne a budou žít opravdu vzdáleni Bohu spolu se Satanem a jeho démony a anděly.

Je tedy na každém z nás, co si vybereme. Chceme život věčný s Ježíšem, Jeho Otcem a Duchem Svatým a Božími anděli. Nebo chceme svou věčnost prožívat se Satanem a jeho démony a anděly? Bible říká, že lepší je být s Bohem. A já to pro sebe přijal.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť