Exodus 25

Jan 3:10, 14-17

Ježíš mu řekl(Nikodémovi): „…Jako Mojžíš vyvýšil hada na poušti, tak musí být vyvýšen Syn člověka, aby každý, kdo v něho věří, měl život věčný“. Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen.


Had na ppoušti znamenal tehdy pro všechny, kdo se na něj podívali záchranu. Bylo to v situaci, kdy se Izraelci během putování pouští opět proti Bohu provinili reptáním. Bůh tehdy seslal hady a každého, koho had kousl, zemřel. A bylo jich dost. Mojžíš se za Izraelce přimlouval a dostal za úkol přibýt na kůl napodobeninu hada. A říct všem, kdo ještě žili i když už byli kouslí, že kdo se na hada podívá, bude zachráněn a uzdraven. A to se i stalo.Stačil opravdu jen pohled víry na hada a živí hadi už neměli na daného člověka žádnou šanci.

A to samé ale s mnohem větším rozsahem nabízí nyní Bůh každému, kdo uvěří v Pána Ježíše, vyzná, že potřebuje odpuštění všeho co se mu v životě nepovedlo správně a i ještě nepovede. A Bůh opravdu pro tento skuterk víry člověka propadlého smrti nejen fyzické, ale i duchovní ospravedlní, přijme jako adoptivní dítě do své rodiny.

Tím Bůh uskutečnil co zaslíbil v SZ a co Pán Ježíš vyhrál svým sebeobětováním, smrtí, vzkříšením a nanebevzetím pro každého člověka byť sebehoršího.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť