Exodus 7

Židům 1:5-9

Komu kdy z andělů Bůh řekl: ‚Ty jsi můj Syn, já jsem tě dnes zplodil!‘ A jinde se praví: ‚Já mu budu Otcem a on mi bude Synem.‘

A když chce uvést Prvorozeného do světa, praví opět: ‚Ať se mu pokloní všichni andělé Boží!‘

O andělech je řečeno: ‚Jeho andělé jsou vanutí větru a jeho služebníci plápolající oheň.‘

O Synovi však: ‚Tvůj trůn, Bože, je na věky věků a žezlo práva je žezlem tvého království.

Miluješ spravedlnost a nenávidíš nepravost, proto pomazal tě, Bože, Bůh tvůj olejem radosti nad všechny tvé druhy.‘

Výklad:

Přemýšlíte zda Pán Ježíš byl opravdu Bůh v lidském těle, když žil na zemi? Tyto verše to jednoznačně potvrzují. Ukazují na jasný a jednoznačný rozdíl mezi ním, anděly, ale i námi lidmi.

Proč tomu věřit? Je to jednoduché. Pokud by totiž Pán Ježíš nebyl plným člověkem a zároveň plným Bohem, neměl by šanci obstát před Satanem. A těžko by o Něm Otec Bůh při křtu řekl, že „On je Jeho milovaný Syn“ nebo zde v daném verši kdy Bůh Otec říká to samé, ale trochu jinak. A těžko by bylo nutné, aby ho poslouchali všichni andělé. A během života to potvrzoval i Pán Ježíš sám svým jednáním, svými skutky, svými slovy.

A je zde ukázán i na rozdíl mezi námi lidmi a anděly. Jak oni tak my jsme Božími služebníky. O andělích je však řečeno, že jsou jen vanutí větru, o nás, že jsme plápolající oheň. A to ukazuje, že v nás má Bůh mnohem víc naděje, že ukážeme lidem okolo sebe na Něj, protože takové svědectví andělé dle všeho neumějí. Mají jiné schopnosti než my, ale nejsou universální jako my. Važme si toho a hledejme proto, jak a čím můžeme Boha každého dne oslavit a vyvýšit.

Proto si můžeme být jisti, že ti z nás, kdo se rozhodli následovat Pána Ježíše udělali správné rozhodnutí a není nutné o tom jakkoli pochybovat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť