Exodus 6

Židům 1:1-4

Mnohokrát a mnohými způsoby mluvíval Bůh k otcům ústy proroků. V tomto posledním čase k nám promluvil ve svém Synu, jehož ustanovil dědicem všeho a skrze něhož stvořil i věky. On, odlesk Boží slávy a výraz Boží podstaty, nese všecko svým mocným slovem. Když dokonal očištění od hříchů, usedl po pravici Božího majestátu na výsostech a stal se o to vznešenějším než andělé, oč je převyšuje jménem, které mu bylo dáno.

Výklad:

Už ve Starém Zákoně Bůh používal některé z lidí, aby lid (Izraelce) upozorňovali na to, co se Bohu nelíbí. Zároveň tito muži a ženy(proroci a prorokyně) zvěstovali i budoucí události. Někdy se to stalo zanedlouho, někdy až dlouho po jejich smrti. A ani tito proroci to neměli lehké, neboť ne vždy se lidem nebo králům líbilo, co říkali. I tito proroci byli uráženi, ponižováni, vězněni, mučeni, zabíjeni. Tím vším ukazovali na budoucí příchod Pána Ježíše.

Pán Ježíš svým příchodem ukončil období krvavých zvířecích obětí na smíření. Naopak zvěstoval šanci a naději a reálnou možnost smířit se s Bohem skrze pokání a odpuštění hříchů. Neboť Pán Ježíš je Ten, skrze Koho Bůh stvořil tento svět a Komu Jej Bůh dal do dědictví za poslušnost a důvěru.

Nyní Pán Ježíš je v nebi po pravici Boží, odtamtud spolu s Duchem Svatým pomáhají nám, kdo jsme se Mu odevzdali skrze pokání a víru, aby mohl skrze nás jednat tak, jak On ví a chce.

Važme si této výsady, že máme Pána a Krále, kterému na nás záleží. Pro kterého jsme každý jeden důležitý.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť