1) Má Bůh důvod dopustit současnou situaci?

Zda má či nemá, je Jeho suverénní rozhodnutí. Jen On ví, co naše země a svět potřebujeme nejvíc v daný čas. Je jisté, že je to v souladu s Jeho vůlí pro nás lidi i když se nám to nelíbí, nechápeme to, nepovažujeme za správné či vhodné.

Na druhou stranu, když se na to dívám z pohledu toho, co zatím z Božího slova a poznání Boží vůle pro sebe či tento svět znám, jsem si jistý, že důvod má.

Proč tedy? Je to jednoduché. Zvykli jsme si většina z nás až moc pohodlně žít a existovat. Zpohodlněli jsme v tom slova smyslu, že vše, co jsme potřebovali nebo bylo dostupné, jsme snadno získali. Žijeme v zemi, kde do té doby byla maximální stabilita(až na různé rozpory mezi politiky nebo tzv. Vítači a jejich oponenty, atd). Ale to jsou jen maličkosti. Žijeme v zemi kde je mír, kde každý kdo chce mít střechu nad hlavou a něco proto udělá jí má. Každý se můžeme najíst až přejíst. Jen málo lidí a rodin do té doby znalo co je to hlad, strádání, nejistota. Každý kdo chtěl mohl pracovat, jezdit na dovolenou, prostě si užívat krás života.

A najednou velké a nečekané BUM do celého světa. Je tu covid a s ním omezení, která nikdo neočekával. Najednou panuje nejistota, strach, obavy co bude se mnou, s námi. Obavy nebo naopak vztek na roušky, respirátory a to zda jsou nutné nebo ne. Zda pomáhají nebo ne. To vše nás lidi spíš rozdělilo, než aby nás to spojilo.

A proč by zrovna tohle Bůh chtěl způsobit? Proč zrovna tímto způsobem se rozhodl zasáhnout do dění ve světě? 100% si tím jistý nejsem. Ale můj pohled je tento. Božím cílem a plánem je lidem ukázat na omezenost našeho myšlení a náhledu na časnost i věčnost. Omezenost v tom, co považujeme za správné a pravdivé nebo naopak lež a fikci. Bůh skrze Bibli dává jasně najevo, že tato doba měla nastat a proto nastala.

Již v předchozích letech dával první varování v tom, že dopustil, aby se v různých oblastech světa projevily nečekané nemoci, problémy a podobně. Většina z nás tomu věnovala jen malou nebo žádnou pozornost, protože to bylo daleko od nás. Netýkalo se nás to. Neomezovalo nás to. Považovali jsme to za něco, co je problém dané oblasti a co se k nám nemůže dostat. Ať si to tam vyřeší. Obdobně jsme se dívali, díváme nebo vnímali a vnímáme válečné nepokoje. Jsou daleko. A jestli tam půjdou i naši vojáci, tak ať tam jdou, je to jejich věc, rozhodnutí. Oni riskují. Jsou za to placeni. Ale, že tím do jisté míry chrání i nás je jisté.

Vzhledem k tomu, jak se tito lidé chovají v zemích, kde již několik desítek nebo i stovek let žijí a mají své komunity, to zas tak divné není. Jsou jiní. Mají jiné zvyky, jiné náboženství. Jiné názory na postavení muže a ženy. Ale v Božích očích jsou stejně důležití jako my, kdo si zde usedle a spokojeně žijeme. Ne, že bych patřil mezi ty, kdo by je tu chtěli mít všechny. Mezi tuto skupinu opravdu nepatřím a patřit nebudu. Ale pro vybrané jedince, kteří by byli ochotni se totálně přizpůsobit kultuře a zvykům naší země jsem otevřený, přijmout je mezi nás. Ale s podmínkou, že budou pokud to jen trochu bude možné pracovat, nevnucovat nám svou kulturu, nedělat binec. Kdo by to dělal okamžitě vyhostit zpět s nemožností návratu.

Lepší z mého pohledu by bylo pomoci přímo v daných zemích ke stabilitě. A jsem zpět u armády nejen naší, ale i ostatních zemí. A taky, aby to byla nejen vojenská pomoc, ale i pomoc v tom, že bychom pomohli, aby tam měli práci, kterou by zvládali, která by je uživila a nenutila utíkat do míst, kde by jim snad mělo být lépe i za cenu rizika, že se tam ani nedostanou, protože cestou třeba z jakéhokoliv důvodu zemřou nebo v lepším případě skončí v záchytných táborech.

A posledním důvodem je naše touha cestovat, jezdit do všech možných zemí na dovolenou nebo jen toulat se.

A přesně těch dvou posledních variant a důvodů Bůh využil, aby to varování z předchozích dob změnil v celosvětovou pandémii jak se to oficiálně nazývá.

A jestli ten virus je přírodní z netopýrů nebo uměle vytvořený člověkem je v tuto chvíli opravdu již druhořadé. Podstatné je to, že tu je ať se nám to líbí nebo nelíbí. A je nutné se s tím vyrovnat. Mnozí to přirovnávají k španělské chřipce, kdy zemřelo mnohem víc lidí než při současné situaci.

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť