Exodus 22


Židům 7:23-27

(A dále:) Levitských kněží muselo být mnoho, protože umírali a nemohli sloužit trvale. Ježíšovo kněžství však nepřechází na jiného, neboť on zůstává navěky. Proto přináší dokonalé spasení těm, kdo skrze něho přistupují k Bohu; je stále živ a přimlouvá se za ně. To je ten velekněz, jakého jsme potřebovali: svatý, nevinný, neposkvrněný, oddělený od hříšníků a vyvýšený nad nebesa, který nemusí jako dřívější velekněží denně přinášet oběti napřed za vlastní hříchy a pak teprve za hříchy lidu. Ježíš to učinil jednou provždy, když obětoval sebe sama.



Haleluja. Ježíš je vítěz. To se zpívá v jedné z křesťanských písní. A je to skvělé, že Ježíš opravdu zvítězil. Jak je psáno, kněží z řad Levitů byli nuceni obětovat nejdřív za sebe, aby se očistili a byli před Bohem čistí a hodni toho, aby přinášeli oběti i za ostatní lidi.

Ježíš ze sebe samého udělal tuto oběť jednou jedinkrát a stačilo to a stačí až do konce věků. On podobně jako obětovaná zvířata byl tzv. Čistý a hlavně byl bez viny. Nikdy se myšlením, slovem, skutkem proti Bohu neprohřešil. Přesto byl ukřižován přesně dle toho jak bylo předpovězeno ve Starém Zákoně. Zejména prorok Izajáš o tom píše velmi podrobně. Ale i v žalmech se najde spousta odkazů k tomuto tématu.

A díky této své nevině, nad ním ani smrt nemohla mít moc a proto mohl a proto byl vzkříšen z mrtvých, ukázal se učedníkům a poté byl vzat do nebe. Tam je po pravici Boha Otce a za nás se neustále jako nejvyšší a věčný velekněz přimlouvá a jedná v náš prospěch.

Buď za to Bohu chvála, čest i sláva.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

KÁNA vandr

Izrael nebo Ukrajina? Čeho se bát víc?

Velikonoční pouť